Lekker scrubben!

Waarom moet ik scrubben?

Scrubben is belangrijk voor het verwijderen van je dode huidcellen. Dit zorgt voor een betere opname van je verzorgingsprodukten. Hierbij stimuleer je ook je doorbloeding (bij gebruik van de juiste scrub). Verder zorgt het voor een mooie teint, en het afvoeren van afvalstoffen. Hoe minder dode huidcellen, hoe beter je doorbloeding, hoe gezonder je huid er uit ziet.

Wat voor scrub moet ik dan gebruiken?

Er zijn verschillende soorten scrubs op de markt. Ook voor dagelijks gebruik. Deze raad ik je af omdat dagelijks een klein beetje scrubben geen zin heeft of het kan juist te veel kan zijn voor je huid. Beter is een speciale gezichtsscrub aan te schaffen met veel, glad gepolijste, korreltjes. Een gezichts scrub (mild peeling) gebruik je 1 tot maximaal 2x per week je gezicht hals en décolleté scrubt.

Hoe lang moet ik scrubben?

5 minuten scrubben is nodig om goed door je dode huidcellen laag heen te komen. Deze laag is vaak heel dik en bevat taai cement tussen al die cellen waar je niet zomaar doorheen komt.

Mijn advies:
Scrub naast je dagelijkse reiniging 1 tot 2 keer in de week 5 minuten je gezicht hals en décolleté. Bij couperose op wangen en neus wat voorzichtiger zijn op deze plaatsen. Dan komt je huid tot leven en zul je stralen.