Vermijd minerale oliën in je reiniging of crème

Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen van minerale oliën. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Minerale oliën worden verkregen uit raffinage van olie. Het smeert en voelt lekker op de huid en geeft een mooie glans. Het is echter GEEN werkstof! De huid heeft er verder niets aan en wordt er ook niet door gevoed. Het onttrekt zelfs vocht uit je huid, met allerlei gevolgen van dien.

Waar op te letten bij aankoop?

Let er allereerst op bij aankoop van producten of er minerale oliën in zitten. Het is belangrijk om reinigingsproducten en verzorgingsproducten met minerale olie of andere afsluitende ingrediënten zo veel mogelijk te vermijden. Minerale olie werkt namelijk als een soort kaarsvet en legt letterlijk een filmlaagje op je huid waar de werkstoffen van je kostbare crème en of serum/ampul niet doorheen komen. Verder onttrekt het ook nog eens vocht uit je huid waardoor je huid nog droger wordt en je blijft smeren. Het werkt dus zelfs verslavend.

Vaak ontstaan hierdoor allerlei plekjes en puistjes en door het uitdrogende effect ook nog eens sneller veroudert. Als je minerale olie of lanoline al bij de eerste 10 ingrediënten ziet staan op een verpakking zet het dan maar terug. Een ezelsbruggetje: Hetgeen als eerste genoemd wordt in de ingrediënten lijst staat zit er het meest in en de laatste het minst.

Wanneer er al een afsluitend ingrediënt in je reiniging zit dan blijft dit filmlaagje op je huid achter wat niet weg te wassen is. Hierdoor kan je kostbare crème en of serum/ampul niets meer doen. Dat zou zonde zijn toch?