Zonnefactor (SPF) in je dagcrème voldoende?

Je dagcrème en of serum/ampul geeft je huid bescherming tegen de vrije radicalen (denk aan verwarming, airco, uitlaatgassen, straling etc.) van overdag die je huid uitdrogen en verouderen. Maar beschermt je vaak onvoldoende tegen UV/zonnestraling; een grote invloed op het verouderingsproces. Ook al staat er op de verpakking een SPF (Sun Protection Factor). Die SPF is een chemische filter en neemt veel plaats in in je crème beslag. Daarom kun je niet veel andere beschermende en hydraterende en voedende werkstoffen verwachten in dezelfde crème.

Gevoelige huid?

Let op wanneer je gevoelig bent voor pigment zoals sproetjes en vlekjes in het gezicht of wanneer je een gevoelige of lichte huid hebt. Dan is het verstandig om een zonnencrème met een SPF van minimaal 20 te gebruiken tijdens alleen al de winter. En gedurende de zomermaanden een SPF 50. Hoe hoger de bescherming; hoe langer je er mee buiten kunt zijn.

Mijn advies:
Wanneer je veel pigment in je gezicht en/of op je décolleté raad ik je aan het hele jaar door een zonnencreme met SPF 50 als dagcreme te gebruiken. Hiermee voorkom je zo veel mogelijk lelijke bruine pigmentvlekken veroorzaakt door de zon.